Over ons

Wij werken op deal-by-deal basis met het familiekapitaal van een groep van Nederlandse family offices en vermogende particulieren.  Wij kennen deze family offices en vermogende particulieren vaak al lang. RB Family Capital houdt kantoor bij Prime Ventures in Amsterdam. Prime Ventures is een pan-Europees venture & growth capital fonds opgericht in 1999. In tegenstelling tot Prime Ventures, richt RB Family Capital zich op gevestigde, winstgevende ondernemingen.

Neem contact op

Waarom RB Family Capital

Investering met familiekapitaal

Investering met familiekapitaal

Wij zijn geen private equity fonds, maar investeren met het familiekapitaal van een groep van Nederlandse family offices en vermogende particulieren.

Flexibele structuur

Flexibele structuur

Onze flexibele structuur stelt ons in staat om voor een langere termijn te investeren (indien nodig), minderheidsbelangen te verwerven, en preferente aandelen of leningen te verstrekken. Wij investeren op maat.

Actieve aandeelhouder met toegevoegde waarde

Actieve aandeelhouder met toegevoegde waarde

Onze rol is die van een actieve en betrokken aandeelhouder. Wij ondersteunen in waardecreatie op diverse vlakken, zoals strategie, managementvraagstukken, corporate finance en internationalisering.

Ruimte om te ondernemen

Ruimte om te ondernemen

Wij geven het management de ruimte om te ondernemen. Wij zitten typisch niet in een raad van commissarissen, maar helpen met de samenstelling daarvan. Ook houden we in de praktijk op een informele manier contact.

Groot netwerk

Groot netwerk

Ons uitgebreide netwerk in binnen-en buitenland stelt ons in staat ondernemingen te helpen met internationale groei en acquisities.

Geen korte termijn blik

Geen korte termijn blik

Wij investeren graag tijd en middelen om ondernemingen te laten groeien, organisch of met acquisities. Wij geloven niet in acties die op de korte termijn waarde opleveren, maar ten koste gaan van de lange termijn.

Waarom RB Family Capital Waarom RB Family Capital Waarom RB Family Capital

Investeringen & advies

RB Family Capital investeert en financiert ondernemingen in diverse sectoren. Daarnaast ondersteunen wij bij: strategie, management-vraagstukken, digitalisering, internationalisering, bankfinanciering, acquisities, desinvesteringen, werkkapitaalbeheer en financiƫle rapportages

Investeringen

  • Focus op waardecreatie voor de lange termijn
  • Betrokken aandeelhouder
  • Meerderheids- en minderheidsbelangen
  • Buy-outs en groeikapitaal
  • Flexibel ten aanzien van kapitaalstructuur
Investeringen & advies
Taco Rietveld
Taco Rietveld
Partner

06-10196946
taco [punt] rietveld [at] rbfamilycapital.nl

Taco Rietveld is medeoprichter van RB Family Capital. Gedurende ruim 10 jaar was hij verantwoordelijk voor de directe private equity investeringen van HB Capital (familie Blokker) en projectleider Corporate M&A voor Blokker Holding. Daarvoor heeft hij 10 jaar bancaire kredietervaring opgedaan bij ABN Amro en Bank of Scotland, waaronder bij Bijzonder Beheer Grootbedrijf en Acquisition Finance.